Tellijale
Armastatud toidus on märkimisväärselt mürgiseid aineid, vähemalt USAs
Dartmouthi Geiseli meditsiinikooli epidemioloogiadotsendi Megan Romano juhtimisel läbiviidud uuringu tulemused rõhutavad vajadust rangemate rahvatervise soovituste järele, mis määraksid kindlaks ohutu mereandide tarbimise määra PFAS (polü- ja perfluoroalküülühendid) kokkupuute piiramiseks. See vajadus on eriti aktuaalne näiteks Uus-Inglismaa (USA idarannik) rannikualadel, kus tööstuse ja PFAS-reostuse pärand kattub kultuurilise eelistusega kala tarbida.
Romano sõnul ei ole nende soovitus mereande mitte süüa – tegemist on suurepärase lahja valgu ja oomega-rasvhapete allikaga. Kuid mereandidel võib olla ka alahinnatud roll PFAS-iga kokkupuutel. «Mereandide tarbimise riskide ja eeliste mõistmine on oluline inimestele, kes teevad otsuseid oma dieedi kohta, eriti haavatavatele rühmadele nagu rasedad ja lapsed,» ütles Romano.