Frank Kutteri tööprotsess võimaldab stressivaba liha

Silvi Lukjanov
Copy
Frank Kutter müüb värskest lihast ligi 30 tooteartiklit ja valmistoodetest ligi poolsada eri toodet.
Frank Kutter müüb värskest lihast ligi 30 tooteartiklit ja valmistoodetest ligi poolsada eri toodet. Foto: Kristina Efert

Kui Eesti üks suuremaid seakasvatajaid ostis neli aastat tagasi Kehtnas asunud pankrotistunud endise Rey lihatööstuse kompleksi, olid kohalike lootused suured. Eelmise aasta majandusnäitajate põhjal võib öelda, et nüüd saab minna ainult paremaks.

„Eelmisel aastal kasvas meie toodangumaht üle-eelmise aastaga võrreldes 50 protsenti, käive lausa 80 protsenti. See oli murranguline aasta, saavutasime mitu lepingut kaubanduskettidega,” sõnas Frank Kutteri lihatööstuse tegevjuht Marek Mettas.

Alustati viie seaga

Frank Kutter OÜ alustas Kehtnas 2016. aastal, kui Saaremaa seakasvataja Raul Maripuu ostis pankrotistunud endise Rey lihatööstuse. Järgnes poolteist aastat ehitustööd ja 1,2 miljonit eurot investeeringuid. „Põhjaliku uuenduskuuri läbinud lihatööstuse avasime 17. juulil 2017,” meenutas Marek Mettas. „Alustasime viie sea tapmisega ja esimeste lihakogustega käisin ise maakonnas ringi, pakkudes liha ühte ja teise poodi ning söögikohta.”

Kümne töötajaga alustanud ettevõte on nüüdseks kasvanud ligemale 40 töötajaga edukalt toimivaks väikeseks lihatööstuseks. Enamik töötegijaid on Kehtna vallast või lähipiirkonnast.

Raul Maripuule kuuluvas Valjala Seakasvatuse kümnes sealaudas on üle 35 000 nuumiku, neist üks 3500 nuumikuga sigala asub Kehtnas. „Põrsad toome siia Saaremaalt, kasvatame Eesti teravilja peal üles ja siis lähevad vaid 200 meetri kaugusel kõrvalmajas asuvasse tapamajja. Ei mingit stressi ja liha püsib edasiseks töötlemiseks väärtuslikuna ning on tarbijale mahlakas ja maitsev,” kinnitas Mettas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles