«Maitsev Tartu» täidab ülikoolilinna restoranid

Copy
Chez Andre peakokk Andrus Vaht valmistas oma erimenüü eelrooga, Oreo-salatit pärlite ja helvestega.
Chez Andre peakokk Andrus Vaht valmistas oma erimenüü eelrooga, Oreo-salatit pärlite ja helvestega. Foto: Sille Annuk

Veebruarist läheb kuuendat korda lahti iga aastaga üha enam menukust koguv restoranide kuu «Maitsev Tartu», kus 16 restorani üle linna serveerivad 22 euro eest kvaliteetsest toorainest kolmekäigulise õhtusöögi.

Restoranikuu toob muidu vaikses veebruaris Tartu priimad söögikohad igal õhtul rahvast täis. Näiteks Fii tekitab selleks ajaks paarkümmend kohta juurdegi ning Spargel, mis muidu on pühapäeviti suletud, avab sõbrakuul klientidele uksed ka nädala viimasel päeval.

Selleks et maitsev söögikord endale kindlustada, tuleks restoraniomanike sõnul enamikus kohtades laud ette broneerida. Kohvik-resto JOP omanik Sven Uustalu soovitab kohad reserveerida vähemalt kolm-neli päeva ette, valentinipäevaks ja vabariigi aastapäevaks aga varemgi.

Chez Andre peakokk Andrus Vaht soovitab külalistel võimaluse korral hoopis lõunaajal toite proovimas käia, sest siis jagub laudu tõenäoliselt kõigile. Vaht pani ka klientidele südamele, et oluline on broneerida täpselt nii palju kohti, kui on sööjaid, ning tulemata jätmisest tuleks aegsasti teada anda – nii saab suurem hulk inimesi võimaluse toite proovima minna ning restoranid ei pea kliente ukselt tagasi saatma.

Taimne erimenüü

Mitu programmis osalevat restorani pakub soovi korral ka taimetoitu. Näiteks JOPil on selleks eraldi menüü, kuid Fii ja Polpo on valmis erimenüüd taimetoitlaste jaoks kohandama. Ka mitmed teised on arvestanud võimalusega liha taimsega asendada.

Chez Andre peakokk Andrus Vaht soovitab klientidel võimaluse korral käia hoopis lõuna ajal toite proovimas, sest siis jagub laudu tõenäoliselt kõigile.

Tartu ülikooli semiootikatudengis Kristin Nugises tekitas pettumust, et 16 restorani seas on vaid kolm, mis on taimetoitlastele koostanud spetsiaalse menüü. Samuti leidis ta, et 22 eurot on tudengi jaoks niikuinii liiga krõbe hind, et see restoranis käimisele kulutada.

Samas leidis psühholoogiatudeng Caroline Koplimets, et hind on õiglane ning isegi kutsuv, kuid tema noortest ja tudengitest koosnev suhtlusringkond ei ole veel kampaaniast osa võtnud.

Konkurents elavneb

Maitsete kuu üks eesmärke on restoranielu edendada ning tervislikku konkurentsi soodustada. Sven Uustalu kirjeldab tööd selle kuu jooksul kui aktiivset arvutimängu, kus saab teada, kui hea on restoranis koostöö ning kus veel arenema peab. «Maitsva Tartu» jooksul võistlevad restoranid ka omavahel, kliendid saavad restorane hinnata programmi veebileheküljel ning osaleda restorani kinkekaartide loosimisel.

Eelmisel viiel aastal on kampaania olnud väga edukas. Näiteks Tšehhov serveeris mullu erimenüüd 1500 korral, restoran Truffe võõrustas veidi alla tuhande maitsete nautleja ning Polpo erimenüüd maitses kuu jooksul 1400 klienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles