Personaaltreener soovitab: sealiharullid oa-seenetäidise ja bataadipüreega

Naine
Copy
Foto: Rakvere LK

Personaaltreener Siim Kelner soovitab vahelduseks bataati ehk maguskartulit proovida. 

«Maguskartulis on väga palju mineraale nagu kaalium, mangaan ja magneesium. 100 grammis bataadis on kaaliumit umbes sama palju kui samas koguses banaanis, ehk 330 milligrammi.  Lisaks sisaldab see rohkelt A- ja C-vitamiini ning väikestes kogustes B-grupi vitamiine,» loetleb Kelner, kelle sõnul sobib bataat väga hästi ka sealiha kõrvale. «Kes soovib õhtusöögiks põnevat elamust, siis võiks proovida sealiharulle oa-seenetäidisega ja lisada kõrvale bataadipüreed. Maitsekooslus, mis sellest sünnib, viib keele alla!»

Sealiharullid oa-seenetäidise ja bataadipüreega

  • 1 pakk õhukesi steike (nt Rakvere Extra Protein Power)
  • suur peotäis lehtkapsalehti
  • 100 g külmutatud rohelisi ube
  • 3 šampinjoni
  • 1 küüslauguküüs
  • 1-2 bataati
  • veidi sidrunimahla
  • 1 sl hakitud peterselli
  • veidi õli, soola, pipart

Tõsta liha 30 minutit enne toidu valmistamist külmikust välja. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori bataat, tükelda ja keeda soolaga maitsestatud vees u 15 minuti jooksul pehmeks. Kurna ja hoia kaane all soojas. Haki seened ja küüslauk. Eemalda lehtkapsalt tugevamad rootsud ning rebi leheosa suupärasteks tükkideks. Kuumuta pannil õli, lisa oad ja seened ning kuumuta minuti jooksul, kuni oad on sulanud. Lisa lehtkapsas ja küüslauk ning kuumuta veel veidi, kuni kapsalehed on pehmenenud. Maitsesta segu kergelt soola-pipraga. Tõsta lihatükid lõikelauale ja maitsesta samuti kergelt. Jaga lihatükkidele supilusika abil veidi jahtunud täidis, keera steigid rulli ja kinnita hambatikkudega. Pruunista liharulle kuumal pannil umbes minuti jagu. Kui kasutad ahjukindla käepidemega panni, siis vala samale pannile kohe ka veidi vett ning pista pann koos liharullidega 5 minutiks ahju. Või kasuta selleks väiksemat ahjuvormi, mis rullid parasjagu ära mahutaks. Kuni rullid küpsevad, püreesta saumikseri abil bataat ning maitsesta püree vajadusel täiendavalt soola ja väikese sortsu sidrunimahlaga. Jaga püree taldrikutele, tõsta juurde liharullid (eemalda enne serveerimist tikud!) ning vala peale ahjupannile jäänud vedelik. Puista peale hakitud peterselli ja serveeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles