Must ja meeletu: Eestis toimus maailma suurim Black Food Festival

Naine
Copy

Möödunud laupäeval Põhjala tehases toimunud Black Food Festival kihas vaatamata arktilistele temperatuuridele arvukatest musta toidu sõpradest.

Täpsemalt käis oma silmaga musta toitu vaatamas ja proovimas neli tuhat inimest. Päeva jooksul söödi ära 2000 donutsit, 600 baod ja suurtes kogustes muid tumedaid hõrgutisi. Žürii selgitas aga välja parimatest parimad mustad toidud ning joogid. 

«Huvi ürituse vastu oli tohutult suur ning alates uste avamisest kell 11 kuni õhtuni välja oli Põhjala tehas inimesi täis,» rõõmustab festivali peakorraldaja Karin Lillemaa. «Oleme seni saanud väga palju rõõmustavat tagasisidet ja ka festivalil osalenud toitlustajad olid säärasest menust positiivselt üllatunud.»

Soolaste toitude osas pälvis esimese koha Noa Chef’s Halli valikusse kuulunud lõkkeporru trühvli ja sidruniga, teise koha sai veganrestorani Tru Kitcheni mustjaslilla porgandi rösti musta miso-majoneesi, musta küüslaugu ja fenkoliseemnetega ning kolmandale kohale platseerusid Must Küüslauk poolt valmistatud must küüslauk ning Karjase saia musta seesamiga sourdough' sai.

Magusate roogade osas noppis esikoha restorani Noa Chef’s Hall kokkade valmistatud Josper banaan, teise koha pälvis Robert’s Coffee Gelato Factory tumeda šokolaadi sorbett ning kolmanda koha sai 4 Sisters Kitchen Cateringi ekleer šokolaadi ja vaniljega.

Parimate mustade jookide hulgas tuli esikohale Pühaste Pruulikoja ja Kokomo Coffee poolt valmistatud Midnight Macchiato Bourbon BA, teise koha sai Valgejõe Veinivilla musta leedri vein MUST ning kolmanda koha Anderson’s Craft Beer Dark Night single malt BA.

Parima soolase ja magusa musta toidu selgitas välja žürii, kuhu kuulusid restroan Wicca peakokk Angelica Udeküll, restoran Ore peakokk Silver Saa, ajakirja Oma Maitse toimetaja Margit Arndt-Kalju ja toidublogi Näljane Nelik liige Susann Kõomägi.

Parima joogi valimise žüriisse kuulusid Black Food Festivali idee autor Regina Boros, Oma Maitse toimetaja Tuuli Mathisen, Kiosk No1 hing Mark Pahk ja robotbaar «Yanu» looja Alan Adojaan.

Festivalipäev oli sisutihe. Toimus põnev programm, mille käigus lapsed said osaleda mängulises pudrugrafiti töötoas, lisaks oli võimalik kuulata restorani Ore peakoka Silver Saa loengut fermenteerimisest, osaleda Metsik Toit korraldatud fermenteerimise töötoas, nautida Lepatriinu ja Black Bread Gone Mad muusikat jne. Päeva juhtis Robin Juhkental. Õhtu lõppes järelpeoga Must Mesi.

Black Food Festival on varem toimunud ka Budapestis, Berliinis, New Yorgis, Londonis, Helsinkis ja mujal, idee autori Regina Borose kinnitusel on Tallinna üritus seni toimunutest suurim ja menukaim. Eestis korraldasid festivali Elamusstuudio ja Ekspress Meedia.

 Õhtu sai meeleoluka punkti samas kohas toimunud järelpeoga Must Mesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles