Kodumaised tippkokad pakuvad musta toitu

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Must leivakreem
Must leivakreem Foto: Siim Vahur / Tru Kitchen

Novembris esmakordselt Eestis toimuvast Black Food Festivalist võtavad paljude teiste toidupakkujate kõrval osa ka meie kodumaised tippkokad. Spetsiaalselt ürituseks valmivaid musti gurmeeroogi pakuvad Orm Oja ja Maru Metspalu, põnevaid fermenteeritud toite toob festivalile Silver Saa.

Hiljuti avatud veganrestorani Tru Kitchen asutaja ja peakoka Maru Metspalu sõnul on tegemist seiklusliku väljakutsega. «Otsustasime festivalil osaleda, kuna mõte mustast toidust võlus meid hetkega ning tekkis vastupandamatu soov söega mängida,» muigas Metspalu. «Oleme restoranis varem kasutanud juba musti läätsesid ja ube, nüüd mängime ka mustade seentega.» Tru Kitchen pakub festivalil toite, mis sisaldavad ka näiteks musta riisi, baklažaani, lagritsat ja pagarikojas Küos spetsiaalselt valmivat musta leiba.

Palju kiidusõnu ja tunnustust pälvinud restoran NOA lööb üritusel üles pop-up'i, kus huvilised saavad maitsta NOA Chef’s Halli menüüst pärinevaid mustaks värvunud gurmeetoite. Peakokk Orm Oja sõnul on koostisosadena kasutusel näiteks sütel röstitud porru, trühvlikreem ja oliivimoos.

Festivali kahel laval toimub festivalipäeva jooksul nii meelelahutusliku kui ka hariva sisuga programm, kus ühe esinejana astub publiku ette restorani Ore peakokk Silver Saa. Tunnustatud toidumeister räägib nii tulevikutoidust kui ka fermenteerimise põnevatest katsetustest. Soovijad saavad maitsta omapäraseid fermenteeritud toite nagu näiteks musta mürkli miso või musti hapendatud puravikke. Osaleda saab ka fermenteerimise töötoas, mille viib läbi Liis Tuulberg (Metsik Toit).

Black Food Festival Tallinn toimub 23. novembril kella 11.00–20.00 Põhjala Tehases (Marati 5a, Tallinn). Üritusel saab nautida paljusid musti toite, jooke, samuti soetada musta disaini ja muud mustavat.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles