Reisija: laevatoidu eest küsitakse ulmehinda (2)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
9 EUROT JA 21 SENTI: Kui Heiki Hanso ports maksis veidi alla 10 euro, siis toitlustaja sõnul küsitakse keskmise portsu eest umbes neli eurot.
9 EUROT JA 21 SENTI: Kui Heiki Hanso ports maksis veidi alla 10 euro, siis toitlustaja sõnul küsitakse keskmise portsu eest umbes neli eurot. Foto: Heiki Hanso

Virtsu–Kuivastu laevaliinil tuli reisijal kolme keedukartuli ja veisepaja eest välja käia veidi alla 10 euro.

Heiki Hanso
Heiki Hanso Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Säärase hinnašoki sai Orissaare mees Heiki Hanso (fotol) läinud nädalal, kui valis laeva söögikoha bufee-valikust meelepärasema. Veisepada, mis sisaldas mõningaid aedvilju, näis sobivat. Hindasid ei vaadanud Hanso meelega ning varem ei olnud ta alles oktoobrist laevadel alustanud uue toitlustaja teenust kasutanud.

"Kuna on kaaluarvestus, siis asetasin kolme kartuli ja pajamöksiga taldriku kaalule, näitas 628 grammi ja kassiir ütles hinnaks 9 eurot ja 21 senti," rääkis Hanso. Ta märkis, et kui oleks portsule ka harjumuspärase osa salatit lisanud, tulnuks hind paarteist eurot. "No salatiisu kadus juba taldrikule asetatud toidu hinda nähes kiirelt! Jätsin ka joogi ja magustoidu võtmata."

Arvutuskäiku Hanso enda sõnul ei süvenenud, kuid leidis, et kui varem oli praamil toitumine piisavalt kallis, siis nüüd on see justkui ülehinnatud luksuskaup. 

"Praad, magustoit ja jook teeb juba paarkümmend eurot – ulme!" imestas ta. Hanso proovib oma tulevikukäigud planeerida nii, et ta laeval sööma ei peaks. "Parem luban endale palgapäeval sama raha eest Chameleonis suurepärase krevetiroa ja mõnusa äraolemise," tähendas ta.

Samas arvas ta, et säärased hinnad võivadki olla ehk alguse asi. "Kui ostjaid pole, siis ju lastakse hinda allapoole. Aga võib-olla nad soovivadki müüa kallilt, aga vähe."

Toitlustusfirma Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuhi Tiiu Endriksoni sõnul saab igaüks laevadel lõunamenüü endale ise kokku panna. Bufeest leiab suppe ning erinevad praed, kus lisaks kalast, linnu- ja sealihast valminud roogadele on valikus ka taimetoit. Lisaks saab praele juurde võtta toorsalateid ja lisandeid.

"Kui võtta aluseks keskmine lõunaportsjoni kaal 300 g, on lõunaprae maksumus 4,05 eurot," sõnas Endrikson, toonitades, et prae hind kujunebki vastavalt toidu kaalule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles