Pärnu kohvikute nädal saab rahvusvahelise avapaugu

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu kohvikute nädalal oodatakse teemanädala erimenüüd mekkima külalisi lähemalt ja kaugemalt.
Pärnu kohvikute nädalal oodatakse teemanädala erimenüüd mekkima külalisi lähemalt ja kaugemalt. Foto: Ragne Värk

Viies Pärnu kohvikute nädal algab sel laupäeval tavapärasest rahvusvahelisemalt. Teemanädala avamine toimub Pärnu kolledžis, kus teiste hulgas väärikate ülikooli õppurid jagavad kohalikke toiduvalmistamisnippe eri riikide külalistele. Samuti avatakse ülikooli ruumides kohvik, kus koduseid omavalmistatud suupisteid pakuvad väärikate ülikooli tudengid.

Pärnu kolledži heaolu- ja spaateenuste disaini ja juhtimise programmijuhi Liis Juustu selgituse kohaselt on Pärnus magistritudengid maailma eri paikadest ja kohvikute nädala avamisel tutvustatakse neile siinseid toiduvalmistamise tavasid.

“Nii saavad omavahel kogemusi jagada meie kõige väärikamad tudengid ja kõige kaugematest paikadest siia sõitnud õppurid. Peale lähiriikide on tudengeid näiteks Montenegrost, Sri Lankalt, Nigeeriast, Iraanist, Bangladeshist ja Pakistanist,” loetles Juust. 

Laupäeval avatakse ühepäevakohvikud kogu Pärnumaal, kus kehakinnitust pakuvad nii profikokad kui ka kodus küpsetajad. Ühepäevakohvikute pakkumised on selleks päevaks loodud ja ainult sel päeval saab nendest osa. Einelad avavad uksed südapäeval ja võtavad huvilisi vastu, kuni head-paremat jagub. Külla kutsuvad näiteks Tammesilla talu, Rokkiv Rebane, Maria talu, Jaanihanso siidritalu, Lottemaa kohvik. 

Romantilise rannatee ettevõtjad koonduvad laupäeval Pärnu kesklinnast 15 minuti autosõidu kaugusele Kihlepa külamajja, kus avatakse romantilise rannatee pitsakohvik ja itaaliapäraseid küpsetisi valmistatakse ehtsas savist pitsaahjus.

Romantilise rannatee eestvedaja Mercedes Merimaa sõnutsi avatakse laupäeval Kihlepa külamaja aias Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli kingituseks valminud ravimtaime- ja ürdiaed, mida kõigile huvilistele kohapeal tutvustatakse. Veel on lahti kohalike toidutootjate toodangu ja käsitöökauba müügiletid ning põnevad kohvikud.

“Pitsasid valmistavad Pootsi suvekohviku Amps ja Lonks tegijad. Takode valmistamise ja magusa poole eest hoolitseb Eassalu-Neitsi külaselts,” tutvustas Merimaa. Kohaletulnutele pakutakse võilillekohvi ja naturaalseid veine.

Pärnu kohvikute nädal vältab 5.–13. oktoobrini. Teemanädal kutsuti ellu viis aastat tagasi, et üürikest suvemelu pikendada ja pärnakatele anda põhjust kohvikuid külastada ning linnakülalistele ajendi sügisesse Pärnusse tulla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles