Peakokad julgustavad paanikat jätma ja kala sööma (3)

maaelu.postimees.ee
Copy
Värske lõhe.
Värske lõhe. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ) jagas esmaspäeva hommikul oma sotsiaalmeediakontol postitust, millega soovitakse tarbijaid harida ja jagada näpunäiteid, et inimesed ei jätaks listerioosihirmus kvaliteetse ja hea toidu tarbimist.

Listeria monocytogenes on bakter, mis teeb kurja mööda ilma. Seda seostatakse hetkel ainult ühe ettevõttega M.V Wooliga, mis on kahetsusväärne. Olgu öeldud siinkohal, et EPÜ ei ole kohtumõistja ega ekspert, vaid meie liikmeskond on igapäevaselt toitu käitlevad inimesed, kellel on ka vastavad teadmised, mida siinkohal edastame,” seisab postituses.

  1. Iga bakter hävib, kui seda kuumtöödelda. Antud bakteri jaoks on minimaalne temperatuur 75 kraadi. Palun ostke värsket kala ja kuumtöödelge see õigete meetoditega ning teil ei ole bakterirünnakut vaja karta.
  2. See bakter elab lisaks kalale veel väga paljudes kohtades - piimatooted, köögiviljad, vaakumites valmistoidud jne. Tegemist on ühe põhilise toidumürgituse põhjustajaga. Ehk siis palun sööge värsket toitu, mitte valmiskraami, ja veenduge, et toit on saanud õige kohtlemise ja käitlemise!
  3. Nii lihtne see ongi - käed puhtaks, töövahendid puhtaks, tooraine puhtaks ja õige temperatuuuriga valmistamine!
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles