Tippkokk vaaritas ühes ametikooli õpilastega

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kala küpsetamine. Pilt on illustreeriv.
Kala küpsetamine. Pilt on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Eile alanud Eesti toidu kuu raames hakkas kutsekoolides pihta kalanädal. Kümnesse kutsekooli üle Eesti suundusid külla tippkokad, kes õpetavad koolide kokanduseriala õpilasi kohalikust kalast roogasid valmistama. 

Kuressaare ametikooli tuli kokkama restorani Dominic peakokk Allar Oeselg, kes valmistas koos Kuressaare ametikooli õpilastega angersäga. Kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik ütles, et kalanädal toimub juba neljandat aastat järjest ning sel korral viiakse kokku praegused ja tulevased peakokad. 

"Kui praegused kokaõpilased tulevikus oma restoranid avavad, siis loodame, et nende menüüdes näeb ka kodumaisest kalast tehtud toite."

Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Siim Tiidemann kutsus kõiki ka oma pereringis Eesti toidu kuul väljakuulutatud kalanädalast osa võtma.

Kalanädalat korraldab kalanduse teabekeskus ja korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014–2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles