Olustveres selgusid parimad hoidistevalmistajad

maaelu.postimees.ee
Copy
Parima magusa hoidise ehk ahjuõunakreemi valmistasid Vahur Aasküla, Sandra Salumets ja Brigitta Kõressaar.
Parima magusa hoidise ehk ahjuõunakreemi valmistasid Vahur Aasküla, Sandra Salumets ja Brigitta Kõressaar. Foto: Oleg Hartšenko

Täna toimus Olustveres igasügisene suursündmus – hoidistemess, kus selgusid parimad soolased ja magusad hoidised ning aasta üllataja.

Võitjad selgitati välja rahvahääletusel, lisaks valis ekspertidest ja tuntud hoidistesõpradest koosnev žürii välja VIP hoidis 2019 võitja.

Aasta parim magus hoidis 2019

1. koht – Ahjuõunakreem (valmistaja: Vahur Aasküla, Sandra Salumets, Brigitta Kõressaar)

2. koht – Füüsalimoos (valmistaja: Tuhalaane MTÜ)

3. koht – Kartulikeedis (valmistaja: Kõrveküla Maanaiste Selts “Miina”)

Aasta parim soolane hoidis 2019

1. koht – Ahjupeedi püreesupi põhi (valmistaja: Rebeka Vainoja)

2. koht – Ahjuõunasinep (valmistaja: Pärnu Kutsehariduskeskus)

3. koht – Põllumehe pada (valmistaja: Tuhalaane MTÜ)

Aasta üllataja 2019

1. koht – Mõnujook mustsõstra lehtedest (valmistaja: Kõrveküla Maanaiste Selts “Miina”)

2. koht – Vimkaga alõtšakaste (valmistaja: Tuhalaane MTÜ)

3. koht – Apelsini-viski marmelaad (valmistaja: Smiltenes Tehnikums)

VIP-hoidis 2019

Alõtša-tomatimarmelaad (valmistaja: Tori Naisseltsing “Lained”)

VIP-hoidist valis sel aastal žürii koosseisus: Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov (žürii esimees), Maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, näitlejad Viire Valdma ja Carmen Mikiver, Ugala teatrijuht Garmen Tabor, lauljad Mait Maltis ja Mikko Maltis, Olustvere Teenindus- ja Maamaanduskooli direktor Arnold Pastak ning Maalehe tarbijalisa „Targu Talita“ vastutav toimetaja Jana Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles