Sirloin OÜ toob alanud põdraküttimishooajal turule ainulaadse töötlemisteenuse

Kuido Saarpuu
Copy
Lauri Bobrovski võtab ahjust välja lepasuitsuselt lõhnavad põdravorstid. Ahjutäis on tehtud SirLoin OÜsse toodud põdra lihast ning tööstuse peremees Bobrovski tagab, et jahimehed saavadki just oma lastud põdra lihast valminud tooted koju viia.
Lauri Bobrovski võtab ahjust välja lepasuitsuselt lõhnavad põdravorstid. Ahjutäis on tehtud SirLoin OÜsse toodud põdra lihast ning tööstuse peremees Bobrovski tagab, et jahimehed saavadki just oma lastud põdra lihast valminud tooted koju viia. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kesk-Eestis Järva vallas Vahukülas asuv mahelihatoodete valmistamisega tegelev ja ulukite töötlemisteenust pakkuv lihatööstus Sirloin OÜ täiendas oma teenusevalikut Eestis ainulaadse jahimeestele mõeldud ajatatud töötlemisteenusega.

"Sirloin OÜ-le on väga oluline pakkuda klientidele kvaliteetset ja paindlikku teenust. Just klientide tagasiside ajendas ajatatud teenust välja töötama," selgitas ettevõtte tegevjuht Lauri Bobrovski.

Põdralaskmishooaeg kestab napp kolm kuud ning tihtipeale tekib klientidel probleem, kuhu kogu lihatoodang korraga ära mahutada. Peale selle, et jõuludeks on lihaisu tükiks ajaks täis söödud, jagatakse toodangut sõpradele, sugulastele ja säilitatakse kodustes sügavkülmkirstudes. Ei ole harvad juhused, kus kliendid on varunud kodudesse kolm-neli sügavkülmkirstu, et toodangut mahutada.

Paraku ei ole sügavkülmast võetud valmistoodang üles sulatades enam endise kvaliteediga.

Paraku ei ole sügavkülmast võetud valmistoodang üles sulatades enam endise kvaliteediga.

Ajatatud käitlemisteenus tähendab piltlikult öeldes seda, et kui jahimehed toovad põdra, siis värsked tooted valmistatakse lihast alles siis, kui kliendid seda soovivad, olgu see siis kasvõi jaanipäeval. Ettevõte säilitab liha kuni toodete valmistamiseni sügavkülmutatuna.     

„Kuigi liha säilitamine on energiakulukas, oleme proovinud hinnad kujundada nii, et võrreldes tavateenusega ajatatud teenuse hind oluliselt ei kalline. Ja kindlasti tuleb see kokkuvõttes odavam, kui säilitada liha ja tooteid kodustes sügavkülmkirstudes,” ütles ettevõtte juht.

Ettevõte valmistab ulukitest erinevaid vorstitooteid, konserve, vinnutatud liha, katsetamised käivad ka sinkidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles