Tordibutiik Avella laiendab tegevust ja avab kohviku

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
VALGE JA HELGE: Kohvikuruumides käib parasjagu remont ning tordimeister Helen Ella saab kenasti hakkama ka värvimistööga.
VALGE JA HELGE: Kohvikuruumides käib parasjagu remont ning tordimeister Helen Ella saab kenasti hakkama ka värvimistööga. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kahe aasta eest Kuressaare bussijaama külje all Tallinna tänava ja Pihtla tee nurgal asuvas majakeses uksed avanud Avella tordibutiik on peagi avamas kohvikut. 

Avella Tordid OÜ ühe omaniku ja küpsetaja Helen Ella sõnul tuleb kohvik küll samasse majja, kus ka praegu toimetatakse, kuid kohvikuosas ei pakuta kaugeltki ainult magusat, nagu võiks arvata. "Kuna meilt on seda palju küsitud, siis otsustasime, et pakume ka lihtsamat toidumenüüd, kus igapäevaselt leiab ka päevapakkumise," avaldas Ella.

Uude kohvikusse pääseb Tallinna tänavalt ning see asub ruumides, kus varem tegutses Bivarixi rattapood. "Kui oleme kõik ruumid valmis saanud, saab hakata ka uuesti sisehoovist tortide järel käima, aga seda siis mitte praeguse ruumi uksest, sest selle pinna anname ära," selgitas Ella.

Plaan juba ammu

Tordibutiigi laiendamise mõtted on Helen Ellal ja ta kolleegil, teisel usinal küpsetajal ja butiigi omanikul Annika Otsal olnud algusest peale. Butiigi praegune pind on Ella sõnul niivõrd väike, et kohapeal on võimalik ainult suviti istuda ja seda üksnes õues.

Vahepeal oli naistel plaanis kolida köögiga hoopis teise majja, neile pakuti rendipinda KEK-i majas. "Siis oleksime kohvikuosa jätnud praegusele rendipinnale," tõdes ta. "Aga meil avanes võimalus jääda samasse majja, mis on meie jaoks mugavam ning niisamuti ka klientide jaoks."

Kuna meilt on palju küsitud, siis otsustasime, et pakume ka lihtsamat toidumenüüd, kus igapäevaselt leiab ka päevapakkumise.” - Helen Ella

Praegu käivad Avella uuel pinnal ehitustööd, et kohvik saaks täpselt selline, nagu tordimeistrid soovivad. Samuti otsivad nad kohvikusse tööjõudu. "Otsime kahte töötajat, nimelt teenindajaid, ning huvilisi on, kuid hetkel ei ole teenindajaid veel leidnud," tunnistas Helen Ella.

Samas möönis ta, et eks nad alles riputasid töökuulutuse üles. "Usun, et üsna pea peame hakkama ka pagarit otsima, kui suurendame pirukate ja kringlite valikut," tähendas tordimeister Ella.

Ammused küpsetajad

Kui butiik 2017. aasta kevadel uksed avas, kirjutas Saarte Hääl, et nii Ella kui ka Otsa on mõlemad väljaõppinud kokad ja kondiitrid ning osalenud mitmetes kondiitritoodete õpitubades ja täiendanud end tordi kaunistamise koolitustel.

Helen on aastaid töötanud kokana ja küpsetamispisik on tal küljes olnud väikesest peale. Annika küpsetamishuvi sai alguse aga kokaõpingutest. Tihedamalt hakkas ta sellega tegelema, kui Saaremaal korraldati esimene tordivalmistamise õpituba.

Butiigi nimi Avella on kombinatsioon Annika ja Heleni neiupõlvenimedest Aavik ja Ella. 

Tordibutiigi valikus on mitmesuguseid kooke ja torte ning ka tassi- ja pulgakoogid, makroonid, trühvlid, küpsised, võileivatordid. Samas on sortimendis ka valik pagaritooteid. Tehakse eritellimustooteid tähtpäevadeks, pulmadeks, sünnipäevadeks ja muudeks pidudeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles