Aiakohvikute päeval kaevati lõkkest välja lammas

Copy

Parasjagu on täies hoos Suure-Jaani muusikafestivaliga kokku kuuluv aiakohvikute päev. Keskpäeval uudistas Vastemõisas Mõisa kohvikus hulk inimesi, kuidas meisterkokk Jüri Harutši kaevas välja lõkkes küpsetatud lambatükke.

Ettevõtmisele andis õnnistust kella lööv ja laulev šamaan Rein Õunapuu. Inimesed jälgisid hinge kinni pidades, kuidas kokk lambalihatükke välja kaevas. Kui ta esimese neist kätte sai, märja küpsetuspaberi, kaheksa ajalehekihi ja fooliumi seest lahti harutas, selgus, et lambaliha oli hästi küpsenud ja mahlane. Viieeuroste praeportsjonitena läks lambakints uudistajate vahel müüki. Lammas pärines naaberküla talust ning selle toorkaal oli 22 kilogrammi. Tükid olid mitu päeva marinaadis olnud.  

Esmalt oli Jüri Harutši kaevanud suure augu, kandnud selle põhja 20-sentimeetrise liivakihi ja  suured kivid ning eelmisel õhtul teinud nende peale suure lõkke. Söed  kattis ta hiljem, kella 1.30 ajal liivaga. Hommikul kaevas ta sissemässitud lambalihatükid ja mõne seakarbonaadi kuumade kivide ja süte vahele ning küpsetas neid seal keskpäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles