Kuidas valmistada ideaalne kohv?

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cseh Ioan / PantherMedia / Cseh Ioan

New Yorgi kohvikupidaja David Castillo teab suurepärase kohvi saladusi.

Častillo sõnul on esimeseks otsustavaks teguriks vee temperatuur. Kunagi ei tohiks valmistada kohvi keeva veega. Ideaalne veetemperatuur on 94-98 kraadi. Kui vesi on liialt külm, ei vabane kohvi omadused ning liiga kuum vesi muudab kohvi maitse kibedaks ja mõruks. Ka destilleeritud vesi ei sobi kohvi valmistamiseks, kuna vees sisalduvad mineraalid on olulised kohvioa maitse esile toomiseks, kirjutab DailyMail.

Ideaalseks kohvi-vee suhteks loeb Castillo 1:16. Kvaliteetsetes kohvikutes mõõdetakse tassi jaoks kasutatav kohv grammi täpsusega. Eriti soovitab ta osta kohvipulbri asemel kohvioad ning purustada need ise. Nii saad värske ja maitseküllase kohvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles