Suur pildigalerii: peakokkade õhtusöögil pakuti seamakroone ja õunasülti

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algava Pärnu restoranide nädala avas restoranis Umberto toimunud peakokkade õhtusöök, kus külalistele serveeriti Pärnumaa maitseid ootamatus võtmes.

Peakokkade õhtusöögil tehti kummardus kohalikule toorainele, tuues lauale piirkonna parimad palad. Külalistele serveeriti tuntud metsikuid taimi üllatavas võtmes.

Umberto peakokk Evari Tšetšin pakkus tammetõrudest valmistatud leiba, kikkaputkest tehtud suupisteid ja võililledest keedetud moosi.

Villa Wesseti peakokk Mart Kukk serveeris suupisteid üllataval moel, muutes need osaks laudadele seatud dekoratsioonist.

Ammende restorani peakokk Herkki Ruubel pakkus külalistele seaverest valmistatud makroone, ajust tehtud kreemi ja õunasülti.

“Juba viiendat korda toimuv restoranide nädal toob Pärnusse ligemale 10 000 külalist ja sel korral on võimalus külastada teemanädala raames koguni 29 suvepealinna restorani. Peakokkade õhtusöök on kõige pidulikum osa nädalast ja toob ühte kööki kokku eri restoranide peakokad,” lausus Pärnu abilinnapea Rainer Aavik.

Pärnu restoranide nädala avas restoranis Umberto toimunud peakokkade õhtusöök, kus külalistele serveeriti Pärnumaa maitseid ootamatus võtmes.
Pärnu restoranide nädala avas restoranis Umberto toimunud peakokkade õhtusöök, kus külalistele serveeriti Pärnumaa maitseid ootamatus võtmes. Foto: Maanus Kullamaa

Õhtusöögi valmistasid 15 Pärnu peakokka restoranidest Eagle, Cafe Grand, Mon Ami, Lime Lounge, Pastoraat, Tervise Paradiis, Raimond, Villa Ammende, Pärnu Kalamajaka kohvik, Embecke, White Beach Golf, Piparmünt, Villa Wesset ja VoVa.

Teemanädal, mille eesmärk on tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui lähinaabritele, kestab järgmise pühapäevani.

Restoranide nädala kaaskorraldaja Kadi Elmeste sõnade kohaselt on juba broneeritud 5000 lõuna- või õhtusööki.

Pärnu restoranide nädalale avas restoranis Umberto toimunud peakokkade õhtusöök, kus külalistele serveeriti Pärnumaa maitseid ootamatus võtmes.
Pärnu restoranide nädalale avas restoranis Umberto toimunud peakokkade õhtusöök, kus külalistele serveeriti Pärnumaa maitseid ootamatus võtmes. Foto: Maanus Kullamaa

„Mõnes restoranis on juba mõni päev täiesti välja müüdud,” ütles ta.

Elmeste sõnutsi peaksid restoranide nädala põnevatest menüüdest osa saada soovijad broneerima laua vähemalt päev ette, sest samal päeval ei pruugi enam kohti olla. „Samal päeval restoranikülastust planeerides tuleks kindlasti enne telefonitsi uurida, kas kohti on. Muidu võib juhtuda, et ukse peal jäädakse pika ninaga,” rääkis Elmeste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles