Andrus Kärpuk: Toetun põhimõtetele ja positiivsetele inimestele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Pitsa valmistamisel tuleb jälgida kolme värvi reeglit,” seletab Andrus Kärpuk koduköögis.
“Pitsa valmistamisel tuleb jälgida kolme värvi reeglit,” seletab Andrus Kärpuk koduköögis. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa vapimärgi kavaler ja ühistranspordi peadirigent Andrus Kärpuk on nähtavalt närvis, sest ei tea, kuidas uudse kattega pitsa välja tuleb. Elektriahjus kuumeneb 270 kraadi juures pitsakivi, millele majaperemees paigutab osavalt vürtsikilukattega lahtise piruka. Seitsme minuti pärast võib ta selle ­välja võtta ja lauale anda. Selle napi ajaga läbin kokanduskursuse taina valmistamisest pitsa katmiseni, milles tuleb järgida üldist reeglit ehk Itaalia lipu värve punast, rohelist ja valget.

Elutuba ilmestab kaarjas väljaehitus nagu Rannahotelli presidendi sviidil. Selle eramu vana õunapuuaiaga ostis Andrus Kärpuk aastat 20 tagasi, müüs maha, mis Eesti kroonideks vahetada andis, võttis laenu ja kolis perega majja, mis asub kiviviske kaugusel tema esimesest kodust, bussipargi ühiselamust. Alles siis avastas vastne omanik, kui käest olid lastud elu- ja kõrvalhooned. Oma kätega töö pole siinse katuse all lõppenud, nagu ehitaks Tallinna linna, mis üleujutuse hirmus kunagi päris valmis ei saa.

Kilupitsa Eesti Vabariigi aastapäevaks viib keele alla. Kellel tahtmist järele proovida, neile lisame loo kõrvale retsepti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles