Kiire retseptiidee: baklažaanilasanje

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alena Dvorakova / PantherMedia / Alena Dvorakova

Itaalia klassik, aga siiski väikse eripäraga. See roog toob tervist ja saab süsivesikuteta hakkama. Baklažaan, feta ja  vahemerelised vürtsid võluvad hoobilt romantilise puhkusemeeleolu.

Pommu ehk baklažaan on Vahemere köögis väga armastatud nii pea- kui kõrvalroa tegemisel, mida võib keeta, praadida või grillida. 

Kui tahad ikkagi tugevamat tunnet, lisa baklažaanilasanjele hakkliha, sibulaid ja tomatikastet ning küpseta see juustu, näites riivitud parmesaniga üle — niimoodi oled võlunud ahvatleva vormiroa. 

Baklažaanilasanje

Vaja läheb: 

  • 3 baklažaani
  • noaotsatäis soola
  • pipart veskist
  • kuivatatud punet
  • 3 tomatit
  • 1 küüslauguküüs
  • 50 g fetat

Valmistamine:

Pese baklažaanid ja lõika pikuti umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Maitsesta soolaga ja lase umbes 15 minutit tõmmata. 

Samal ajal eemalda tomatisüdamikud ja lõika need veerandikeks. Hüpita tomateid teelusikatäies kuumas õlis. Maitsesta soola, pipra ja vähekese kuivatatud punega.  

Kuivata baklažaanid. Kuumuta teelusikatäis oliiviõli, pressi sellesse küüslauk. Prae baklažaaniviilud selles kuldpruuniks. 

Haki või pudista  feta väikseks. Pintselda ahjuvorm õhukeselt õliga. Pane üks baklažaaniviil põhja, puista sellele mõned tomatikuubikud ja veidike fetat. Korda kuni kõik koostisosad on ära kasutatud ja tee pidulik lõppakord baklažaani ning fetaga. Ülejäänud baklažaaniviile võid eelroaks kas grillida või praadida. 

Küpseta lasanjet 170 kraadi juures umbes 15 minutit. 

Allikas: Für Sie

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles