Eesti labor pälvis kaerast liha alternatiivide arendamiseks rahvusvahelise stipendiumi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimne liha.
Taimne liha. Foto: Irina Stulova

Rahvusvaheline jätkusuutliku toidu arendamise organisatsioon Good Food Institute tunnustas Eesti Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskust stipendiumiga, mis aitab TFTAKil arendada kaerast põnevaid taimseid liha alternatiive.

Tegu on esimese korraga, kui Eesti ettevõte pälvib sellise tunnustuse Good Food Institute’ilt.

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus on rahvusvaheliselt tunnustatud R&D ettevõte, mis tegutseb sünteetilise bioloogia ja süsteemibioloogia valdkonnas tehes koostööd tootearenduse vallas selliste rahvusvaheliselt tuntud ettevõtetega nagu DuPont, Lallemand, Fazer, Valio, jt. Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuses GFI projekti vedav Mari-Liis Tammik ja projektitiim on väga põnevil.

«TFTAKi tugevuseks on fermentatsioonitehnoloogiad. Selle stipendiumiga saame jätkata kaeravalgu fermenteerimisega, et taimses materjalis sisalduvad antitoitained lagundada. Selline lähenemine muudaks valgud paremini seeditavaks ning lõpptoote tervislikumaks,» rõõmustab Tammik saadud stipendiumi üle.

«Good Food Institute’i esindaja viibis eelmisel sügisel Tallinnas toidukonverentsil Food Innovation Summit, mil tutvus TFTAKi tööga ja oli Eesti toidulabori tegemistest väga vaimustatud,” kommenteeris TFTAKi head rahvusvahelist mainet Food Innovation Summiti projektijuht Kristina Mering.

«Eestil on võimalus rahvusvahelisel areenil ka jätkusuutlike ja innovaatiliste taimsete toodete arendamisega silma paista, nagu me mitmes muus tehnoloogiavallas seda kindlasti juba teeme, TFTAKist kuuleme me kindlasti veel palju,» lisas Mering.

Toidukonverents Food Innovation Summit keskendub põnevate taimsete toodete tutvustamisele ja toiduinnovatsioonile ning toimub sel aastal 8. oktoobril Tallinnas. Konverentsil saab lähemalt kuulda ka Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse tegemistest ja kaera baasil liha alternatiivide valmistamise tehnoloogiast.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles