Turismitudengid ja kutsehariduskeskuse noored valmistasid koos jõulutoite

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kolledži turismitudengid ja kutsehariduskeskuse õpilased valmistasid üheskoos jõulutoite.
Pärnu kolledži turismitudengid ja kutsehariduskeskuse õpilased valmistasid üheskoos jõulutoite. Foto: Erakogu

Tartu ülikooli Pärnu kolledži esimese kursuse turismitudengitel ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilastel toimus toitlustuskorralduse õppeaine raames ühine õppetöö, mille käigus valmis päeva lõpuks mõnus jõulueine.

“Koostöö eesmärk on õppida koolide kogemusest ja siduda paremini teooriat ja praktikat,” selgitas Pärnu kolledži turundusspetsialist Birgit Tuulemäe. “Õppevorm rikastas mõlemat osalist: tudengid tutvustasid põnevaid toitlustusteemalisi teadusartikleid kutsekooli turismiettevõtte õpilastele ja õpilased omakorda juhendasid tudengeid jõulutoitude valmistamisel.”

Kokkamise tulemus oli jõuluõhtusöök väikeste uuendustega. Traditsioonilistest toitudest olid esindatud seapraad ja ahjukartulid, kuid tavapärase praekapsa asemel valmis punase kapsa hautis.

“Kõige paremini tuli välja ja ühtlasi oli kõigi lemmik isetehtud sepik. See ei jõudnud veel korralikult jahtudagi, kui juba oli otsas,” märkis Tuulemäe. „Tuleb välja, et meie tudengite toiduvalmistamisoskus on korralik ja hätta nad ei jäänud, muidugi olid neil väga head juhendajad.”

Päev lõppes einestamise ja kokkuvõtva aruteluga kutsehariduskeskuse restoranis Pärnaõis.

Pärnu kolledži turismitudengid ja kutsehariduskeskuse õpilased valmistasid üheskoos jõulutoite.
Pärnu kolledži turismitudengid ja kutsehariduskeskuse õpilased valmistasid üheskoos jõulutoite. Foto: Erakogu

Ürituse ühe korraldajatest, kolledži turismiosakonna juhataja Liis Juustu sõnade kohaselt oli nii õpilaste kui tudengite tagasiside positiivne. “Tudengitele meeldis praktilisi oskusi omandada vahelduseks loengutunnile, kutsekooli õpilased hindasid aga kõrgelt tudengite õpetamist ja samuti huvitavat teavet ülemaailmsetest toitlustusuuringutest,” märkis Juust.

Ühistööle aitasid kaasa veel kolledži õppejõud Anne Roosipõld ja kutsehariduskeskuse õpetajad Peep Peetersoo ja Taisi Talviste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles