Valgurikas putukaleib pole enam kauge tuleviku toit

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugel ei pruugi olla aeg, kui meile harjumuspäraste jahude kõrval on poelettidel saada ka putukajahu.
Kaugel ei pruugi olla aeg, kui meile harjumuspäraste jahude kõrval on poelettidel saada ka putukajahu. Foto: Tuulike Kivestu

Kui õuna sees on uss, tasub see ära süüa kui väärt valguallikas. Vähemasti nii ütles teadur Kätrin Karu, lisades veel, et sama lugu on vaarikate, ploomide ja hernestega. «Kui muidugi on läbinisti ussitanud hernekaun, siis seda läbiseeditud pudi ei ole mõtet süüa, aga ilusas hernes on ussike ainult selleks, et hernes paremini maitseks.»

Kätrin Karu on toidu- ja fermentatsioonitehnoloogia arenduskeskuse nooremteadur ning huvi putukate toiduks kasutamise vastu tekkis tal juba mõne aasta eest.

«Oli kaks teemat, mis mind võlusid – putukad ja vetikad,» rääkis ta. Mõlemad kätkevad endas võimalust leida traditsiooniliste kõrval ka teisi valguallikaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles