Pitsa ei pea olema patutoit

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögi­viljad pitsal ei muuda seda vaid maitsvaks, vaid ka kaunilt värviliseks.
Köögi­viljad pitsal ei muuda seda vaid maitsvaks, vaid ka kaunilt värviliseks. Foto: Merilin Taimre

Pitsa on mõnus ja kiire lahendus õhtusöögiks, miks mitte lõunaks. Kahjuks on see kuulus Itaalia toit tihtipeale ebatervislik, sest põhi sisaldab ohtralt jahu ning lisanditeks ­kasutatakse rasvaseid ja kalori­rikkaid tooteid.

Blogi Paljas Porgand autor Merilin Taimre, kelle tervislikke veganipitsasid pakutakse Basiiliku restoranides, jagab maitsvaid retsepte ja nippe, et pitsa poleks vaid patutoit.

Esiteks on mõistlik põhi ise valmistada, sest poetaignad ja -põhjad sisaldavad valget jahu ja rasva. Taimre annab nõu, et pitsapõhja võib teha näiteks kikerhernestest, milles leidub palju valku, häid rasvu ja kiudaineid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles