Punane kaste, mida armastatakse või vihatakse

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja ketšupite edetabel.
Virumaa Teataja ketšupite edetabel. Foto: Shutterstock

Ketšup kas meeldib või ei meeldi. On kokki, kes solvuvad hingepõhjani, kui nende maitsestatud makaroniroale söandab keegi ketšupit lisada – see tapab ju maitse! Maitsetud makaronid ja vorstid muudab aga see tomatipastatoode paljude meelest märksa söödavamaks. Aga kas ketšupil ja ketšupil on vahet?

Ketšupi baasiks on tomatipasta, millele on lisatud äädikat ja mitmesuguseid maitseaineid. Viimase aja suund on, et värv- ja säilitusainetest on loobutud (ja seda rõhutatakse reeglina ka etiketil). Maitseerinevus tekib sellest, kui palju püreed, äädikat, suhkrut-soola on lisatud ning milliste vürtsidega nüansse esile on toodud – mis on hea, see sõltub juba sööjast.

Valisime pimetestis osalema tosin klassikaliseks nimetatud toodet ning tekitasime pingerea keskmise hinde järgi skaalal 1–5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles