Lihtsad nipid grillijale

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtsate nõksude toel valmib mahlane grillroog.
Lihtsate nõksude toel valmib mahlane grillroog. Foto: Kevin Amon

Kuigi igal grillimeistril on aja jooksul välja kujunenud omad nõksud liha valmistamiseks, tasub grillihooaja tippsündmuse eel mõned põhitõed siiski üle korrata. Rakvere tootekategooria juht Heli Sepp jagab kiireid ja lihtsaid nippe, mis aitavad hõõguvatel sütel valmiva grillliha muuta hõrguks, ahvatlevalt kuldpruuniks ja parajalt maitsekaks kõhutäieks ning viivad iga kodukoka kiirelt grillimeistri staatusesse.

Šašlõkiliha valimine

Sobivaim lihatükk šašlõki valmistamiseks on kaunilt pekipitsine seakaelakarbonaad, millest sünnib hõrk ja rabavalt pehme roog mahedatesse suveõhtutesse. Rasva olemasolu on tähtis, sest see aitab lihal küpsemise vältel säilitada mahlasust. Kui pekipitsise liha kasutamine ei tule kõne alla, saab maitsva šašlõki valmistada ka sea taistest tagaosalihastest. Väherasvase liha eelistajad peaksid valima tooraineks sea välis- või sisefilee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles