Parim jaanišašlõkk valmib ikka koduköögis

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstikunn Koit Kuusk soovitab võimalusel jaanišašlõki ise valmistada.
Vorstikunn Koit Kuusk soovitab võimalusel jaanišašlõki ise valmistada. Foto: Marianne Loorents

Vorstikunnina tuntud Koit Kuusk soovitab jaanipäeval grillitava liha ise marineerida ja vorstidki oma käega valmis teha.

Eks see on muidugi maitseasi. Ka poest võib vorstikunni sõnul saada head šašlõkki. Tema hinnangul võib see, kes liha marineerimisega praegu algust teeb, olla juba hiljapeale jäänud, sest jaanipäev on kohe ukse ees. Aga kuna eestlased on tema sõnul ikka grillirahvas, on Vorstikunnil jagada nii mõnigi näpunäide maitsva grilltoote valmistamiseks. Näiteks ei soovita mees marinaadi lisada söögiäädikat. Paljudes eestlastes nostalgiat tekitavas äädikamarinaadis seistes muutub liha asjatundja sõnul lihtsalt kuivaks ning pole enam maitsev isegi siis, kui küpsetamisel kõik õigesti teha.

Ka soola ei maksa panna otse marinaadi: seda on mõistlik lihale lisada vahetult enne sütelt võtmist, siis jääb liha mahlane ja sool ei aja sellest vedelikku välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles