Ratastel tapamajast jõuab lambaliha titetoidu sisse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nursis tapamaja käivitanud Eesti lambakasvatajate ühistu juht Rainis Ruusamäe plaanib kümne aasta jooksul kodumaise lambaliha poelettidele tuua.
Nursis tapamaja käivitanud Eesti lambakasvatajate ühistu juht Rainis Ruusamäe plaanib kümne aasta jooksul kodumaise lambaliha poelettidele tuua. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaal käivitatud Nursi tapamaja on üks pusletükk Lõuna-Eesti lambakasvatajate suurest plaanist muuta kodumaine lambaliha kauplustes kättesaadavaks. Esimene positsioon selles võitluses võeti sisse titetoitude riiulis.

Nursi tapamaja alustas tööd mullu novembris, mil lammaste lihaks tegemise hooaeg oli tegelikult juba lõppemas. «Lammaste hooaeg algab augustis ja meie jõudsime selle viimase otsa peale,» rääkis Eesti lambakasvatajate ühistu juhatuse esimees ja tapamaja pealik Rainis Ruusamäe.

Aasta kahe viimase kuuga saadeti Nursis looja karja sadakond lammast, kelle liha on nüüdseks jõudnud ka näiteks Salvesti Põnni lastetoitude sarja lambalihaga köögiviljapüreesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles