Konnad ja maod surevad põrguköögis

Margus Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõrgema närviga külastaja võib pärast Vietnami köögis nähtut end isegi isutuks ehmatada.
Nõrgema närviga külastaja võib pärast Vietnami köögis nähtut end isegi isutuks ehmatada. Foto: Margus Mets

Vietnami köök on suitsutahmane põrgu, kus lahvatavad leegid, podisevad pajad, särisevad hiiglaslikud pannid. Nende vahel askeldavad higised ja nõgised põrguteenrid.

Ehk on see mingi häppening, NO99 sürrealistlik etendus? Üks õlgkübaraga mutt lõhub raske paksuteralise noaga kivipõrandal austreid pooleks. Kiitsakas poisike nülib samas konna. Kausis lebab peata madu, tumepunane veri nõrutatud väikesesse klaasi. Krokodilli avatud suus on mingi tuust, kehalt on nahk nülitud ja suurem osa juba steikideks lõigatud. Ja ilmselt ka rahulolevate restoranikülastajate seedetraktis. Sealsamas tiirutab akvaariumis väike hai, kes ootab, kuni mõne eurooplase pilk jääb menüüd uurides pidama nimetusel little shark (grilled). Jaapanlase patsiga põrguteener hakkab viima lauda Jaapani mere hiidkrabi. Siin vist ongi tõeliste gurmaanide taevas ja põrgu.

Ma olen seal, kus olema ei peaks. Valge inimese koht on veidi eemal, ookeanivaatega terrassil. Olen äsja tellinud pea kahekilose vähi, kaks suurt meritigu ja mõned merikarbid. Peaksin istuma laua taga, heitma lõõgastunult pilgu õhtustele murdlainetele ja võtma lonksu külma valget veini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles