Täisterapala peab maitsema tuttavalt

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkitasku (Eesti Pagar)
Rukkitasku (Eesti Pagar) Foto: Meelis Meilbaum

Virumaa Teataja testis täisteratooteid ehk tooteid, kus on üle 50 protsendi täistera­koostisosi. 

Leivaleti ees seistes ajas pisut segadusse see, et sugugi mitte kõik etiketid ei näidanud, kui paljud kasutatavatest jahudest on täisterajahud. “Katsealused” valisime lihtsamate leibade-sepikute seast. Hinnati viiepallisüsteemis (1 – kõige halvem, 5 – kõige parem). Hindamise aluseks võeti pelgalt maitse.

Etteruttavalt olgu öeldud, et pooled testijatest oleksid valmis oma harjumuspärase leiva välja vahetama Rukkitasku (Eesti Pagar) vastu ning kõige rohkem üllatasid sellest valikust – maitse oli parem kui pealt vaadetes kahtlustati – ­Ruksi täisteravormileib ning Pagari täisterasepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles