Mahetoit ehk ökotoit on tervislik ja puhas toit, mis ei sisalda organismile kahjulikke sünteetiliste taimekaitsevahendite jääke. Tarvastu Saariku Mahetalu eestvedaja Tiia Klein selgitas, et mahetoitu kasvatatakse kasutades esivanemate põlluharimise teadmisi kooskõlas tänapäevase tehnika ja teaduse arenguga.
Tellijale
Mis teeb toidust mahetoidu?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mahepõllumajandus on loodushoidlik tootmisviis, mis põhineb tasakaalustatud aineringlusel ja kohalikel taastuvatel ressurssidel,» lisas ta. «Näiteks külvikorraplaan seitsme või üheksa väljaga, et ühel põllul kasvatatavat kultuuri vaheldatakse seitse kuni üheksa aastat järjest. Ühel aastal on seal ristikupõld loomasöödaks, teisel aastal kasvab seal rukis, kolmandal aastal aga hoopis kartul ja siis köögivili, kuni ring saab täis,» täpsustas talupidaja.