Taldrikult leiab üha enam mahetoitu

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Inimeste teadlikkus tervislikust toitumisest suureneb päev-päevalt, mistõttu jõuab nende toidulauale üha sagedamini ka mahetoit. Ökotoidu kasvavat tendentsi täheldavad ka Viljandis mahetoiduga tegelevad kohalikud ettevõtted, muu hulgas kohvik, kauplused ja toiduvõrgustik.

Tänu tänapäeval valitsevale infoküllusele teadvustavad inimesed üha enam tervislikke eluviise, kus on tähtis roll kanda ka toitumisel. Niisamuti kui suureneb inimeste teadlikkus tervislikust toitumisest, kasvab ühtlasi ka mahetoidu osa nende roogades.

«Kahtlemata on mahetoidu kasutamine kasvav trend,» tõdes mittetulundusühingu Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT (Otse Tootjalt Tarbijale) liige Peep Talimaa. «Mõistagi võib seda protsessi vaadata ka teiselt poolt: see tähendab, et kasvutrendis pole mitte mahetoidu populaarsus, vaid hoopis mitte just nii puhtalt kasvatatud toidu ebapopulaarsus. Lõpptulemus on ikka sama – mahetoidu osakaal ja tarbimine kasvab,» lisas Talimaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles