Hõbelusika gastronoomiakonkursi finalistid on teada

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Tchaikovsky on üks restoranidest, mis kandideerib hõbelusika auhinnale fine dining`u kategoorias.
Restoran Tchaikovsky on üks restoranidest, mis kandideerib hõbelusika auhinnale fine dining`u kategoorias. Foto: Priit Simson/Scanpix

Eesti esimese söögikohti tunnustava Hõbelusika ehk Silverspooni gastronoomiakonkursi tänavused finalistid kuulutati välja. Eri kategooriate võitjad selguvad 3. novembril Rotermanni soolalaos pidulikul auhinnagalal.  

Autiitorfirma PricewaterhouseCoopers luges kokku kohtunike hääled ning kuulutas välja restoranid ja kohvikud, mis hakkavad omavahel võistlema Hõbelusika gastronoomiaauhindadele.

Söögikohti hinnatakse kaheksas kategoorias. Fine dining`u ehk kõrgema restoraniklassi kategoorias jõudsid kolme finalisti hulka Horisont, Tchaikovsky ja Ö, casual dining`u restoranidest pääsesid esikolmikusse Gloria Veinikelder, Kaks Kokka ja Ribe. Pererestoranidest võistlevad hõbelusika auhinnale GoSpa, Lucca ja YliCool, Eesti kööki pakkuvatest söögikohtadest Farm, Juur ning Leib Resto & Aed. Rahvusköögi restoranidest on finaalis Cru, Gianni ja Haku.

Kohvikute seas hääletati finaali Café Lyon Meistri, Gianni Café ja Hapsal Dietrich, brasseriide-pubide kategoorias Kolm Sibulat, Frenchy ja Saku Gastropubi. Tänavatoidu pakkujatest konkureerivad hõbelusikale Al Mero Pizza, Papa Joe ja Burger Kitchen Tänavagurmee.

Lisaks võetakse Hõbelusika finaalis mõõtu parima peakoka tiitlile, kus jätkavad võistlust kokkade tandem Martin Meikas ja Ranno Paukson restoranidest Ö ja Kaks Kokka, Shuichi Shiraishi restoranist Haku ning Costantino Veglianti Giannist. Parima teeninduse finalistide hulka pääsesid Ribe, Haku ja Gianni. Parima taimetoidu pakkuja hõbelusikale kandideerivad veganrestoran V, Raimond ja Ö.

Konkursi sõltumatuse ja infoturbe eest vastutava PricewaterhouseCoopersi juhtivpartneri Ago Vilu sõnul kasutati esmakordselt konkursi ajaloos tagasiside kogumiseks ja häälte kokkulugemiseks e-lahendust. See muutis tema sõnul kõik toimingud oluliselt lihtsamaks, kiiremaks ja sujuvamaks, muu hulgas ka restoranidele tagasisidematerjalide koostamise.

Eesti söögikohtade tunnustamiseks, väärtustamiseks ja edendamiseks ellu kutsutud konkursi võitjaid autasustab 3. novembril Rotermanni soolalaos pidulikul auhinnagalal Michelini tärniga pärjatud Soome restorani OLO kokk Kim Mustonen.

"Osa auhinnagala piletimüügist annetatakse "Noore koka" fondi, mille eest saab üks noor kokandustalent täiendada end Soome tähtkoka Pekka Teräva käe all Helsingi restoranis OLO," sõnas Hõbelusika konkursi tegevjuht Marje Hallik-Wilson. Galal ootab külalisi neljakäiguline õhtusöök "Piirideta", mille autoriks on möödunud aasta konkursi parim peakokk Mihkel Rand. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles